Dan Ekonomsko trgovinske škole

Ekonomsko trgovinska škola osmu godinu zaredom obeležava Dan ustanove tradicionalno zamenom uloga, tako što učenici tokom ovog dana obavljaju ulogu profesora i osoblja škole, dok su profesori u ulozi đaka. Ovakav vid rada, ima svoj epilog u vidu sednice nastavničkog veća, gde je bilo moguće videti i čuti koji su to najčešći problemi, koje treba urgentno rešavati, koje predloge treba usvojiti, a koje ne. Mogla se čuti i reč školskog psihologa, sekretara škole, ali i prvog čoveka ustanove, čiju ulogu je ove godine uspešno odigrala Jovana Kačavenda:

-Iako nisam dorasla ovoj ulozi, ipak mi je bilo zadovoljstvo da je obavljam. Mislim da je posao direktora škole vrlo odgovoran i da obuhvata širok spektar obaveza.

Tokom obeležavanja Dana škole osmišljene su sporttske aktivnosti, zatim kviz znanja, ali je zamena uloga najbolje propraćena od svih, mišljenja je i direktor škole Tomislav Bartolić:

Učenicima, a i profesorima ovakav način obeležavanja Dana škole oduvek se dopadao, baš iz razloga što je onda daleko lakše razumeti odgovornost i obavezu profesora, a opet i profesori se na momenat vrate u školske klupe i sete se svojih profesora. Osim ovih aktivnosti, ugostili  smo prijtelje iz drugih škola  u okviru Međunarodnog takmičenja u kuvanju.

 

Na ovogodišnjem, Međunarodnom takmičenju u kuvanju gulaša, pored naše škole učestvovale su i škole iz Mađarske, Republike Hrvatske i Rumunije. Svoje majstorsko znanje u pripremanju gulaša pokazali su đaci uz mentorstvo svojih profesora. O takmičenju, rezultatima ali i ulozi ovakve saradnje za prosperitet kako đaka, škole ali i grada pogledajte u narednim informativnim emisijama  Tv Rubin.