“Dan devojčica” obeležen u Kikindi

U okviru obeležavanja Dana devojčica, koji se u Srbiji devetu godinu zaredom kroz razne projekte organizuje, u Kikindi je osmišljena saradnja između timova devojčica iz OŠ „Sveti Sava“ i „Jovan Popović“sa firmom ProMedia, odakle je i stigao poziv, navela je direktorica OŠ “Jovan Popović” Jelena Krvopić:

-Cilj ovakvog projekta je uključivanje devojčica u IT sektor, odnosno motivacija ženske populacije, odnosno devojčica da se bave preduzetništvom. Tim povodom su škole i posetile firmu ProMedia, gde je osnivač firme žena, ujedno su imale priliku da kroz praktične primere vide čime se bavi Pro Media.

Ova firma više od dve decenije uspešno posluje, kao jedinstvana u Srbiji u toj sferi poslovanja i zapošljava oko 80 radnika, od tog broja više od polovine zaposlenih su žene, koje su i većinski vlasnici firme, navela je i zamenica generalnog direktora Marija Aškrabić;

-ProMedia je kao članica Udruženja ženskog preduzetništva danas je  u prilici da bude domaćin devojčicama iz dve osnovne škole. Veoma nas je obradovala vast da možemo na ovakav način da se priključimo ovom projektu. Potrudićemo se da pokažemo devojčicama šta mi ovde radimo, a nakon toga ćemo saslušati šta njih interesuje.

Realizaciju Dana devojčica, kao projekta podržava Vlada republike Srbije, Ministarstva prosvete, turizma i omladine i sporta.