Dan Banatskog Velikog Sela obeležio i koncert KUD-a “Marija Bursać”

Koncertom članova Kulturno-umetničkog društva „Marija Bursać“ iz Banatskog Velikog Sela i njihovih gostiju obeležen je Dan sela. Sve sekcije društva svake godine povodom proslave obraduju svoje meštane, a i ovoga puta u nekadašnjoj bioskopskoj sali tražilo se mesto više. Umetnički rukovodilac ovog društva Milan Vranješ napomenuo je da je najveće zadovoljstvo nastupati pred domaćom publikom.

-I nama, ali i publici veliko je zadovoljstvo što smo mogli da ugostimo naše dugogodišnje prijatelje pevačke grupe „Carze“ iz Drvara i komšijsku iz KUD-a „Izvor“ iz Nakova. Sa nama su bili i članovi KUD-a „Vuk Karadžić“ iz Sanada. Ovo je bila prilika da se predstavimo novom koreografijom „Kosovske igre“, a publika je mogla da uživa i u igrama iz cele Srbije, našeg Banata, kao i Bugarske- objasnio je Vranješ.

Koncert su sa velikim zadovoljstvom propratili gradonačelnik Nikola Lukač, zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski i predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan.

-Život na selu mora da se oživi, a tome u prilog govori veliki broj investicija opredeljenih za svih devet mesnih zajednica u ovoj godini. Pravi primer da naša sela čuvaju tradiciju i običaje je upravo Kulturno-umetničko društvo „Marija Bursać“ koje u kontinuitetu radi već 26 godina. Veliki broj dece, mladih, ali i starijih uključeno je u rad društva i posle dužeg perioda uspeli su da nas obraduju koncertom. Lokalna samouprava tu je da podrži aktivnosti u koje su uključena deca, kao i društva koja čuvaju kulturu i običaje našeg naroda. Važno nam je i da se ovakva i slična društva još omasove, a sve koji mogu pozivam da pomognu rad kulturno-umetničkih društava – rekao je Lukač.

KUD „Marija Bursać“ ima četiri sekcije i šezdesetak članova.