“Cvet i leptir” od 4000 čepova

Mural napravljen od 4000 čepova, rad mališana i njihovih vaspitačica iz vrtića “Plavi čuperak” izmaštana je priča o cvetovima i leptirima. Sliku, čije su dimenzije tri sa dva metra pravilo je oko 50 mališana, a njihov zadatak je bio da kroz igru razvrstaju čepove po veličini i bojama.

Na ideju da se na ovakav način iskoriste plastični čepovi, koji se u PU “Dragoljub Udicki” prikupljaju godinama, došle su vaspitačice pripremno predškolske grupe, Jelena Stojanović i Tanja Terzin Branković iz vrtića “Plavi čuperak”. Namera je bila da se radni prostor na kreativan način još više približi deci:

-Mural smo uradili uz svesrdnu pomoć roditelja, dece, kolega, ali i naše direktorke. Kad imate takvu podršku onda je lako ideje i realizovati-navela je Stojanović

 

Nakon što su završili sliku, koju su sa dosta truda uspešno okačili na zid u holu vrtića osmislili su i igračku, kojom se kod dece razvija motorika, moć zapažanja, kao i brzina reagovanja. Igračku su nazvali “Čepovez”.

Kao poslednji segment u ciklusu kada je maštovita upotreba plastičnih čepova u pitanju javila se potreba i za pisanjem posebne, kako kažu vaspitači ekološke pesme, koja nosi ime “ Šarena ekologija”. Vrtić “Plavi čuperak” je ove godine nosilac regionalnog Festivala recitatora, pa im sve ove aktivnosti dobro dođu kao priprema, navode iz ove ustanove.