„Čuperak“ otvorio letnju scenu Pozorištanca „Lane“

Letnja scena Dečijeg pozorišta „Lane“ otvorena je koncertom hora „Čuperak“. Publika je pevušila poznate dečije melodije, a članovima dečijeg hora posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da upravo oni prvi nastupaju na otvorenoj sceni „Laneta“.

„Čuperci“ su se kikindskoj publici predstavili pesmama koje se nalaze na sva tri albuma ovog hora.

-Posebno nam je zadovoljstvo i čast što baš mi otvaramo letnju scenu Pozorišta „Lane“. Još je interesantnije što se sve dešava u ovom predivnom ambijentu, jer je ovaj prostor jedan od najlepših u gradu. Izvelismo i pojedine pesme koje se ne nalaze na našim albumima, ali ih deca obožavaju, kaže Svetlana Milić, dirigent hora „Čuperak“.

Budući da je u publici vladala odlična atmosfera, može se zaključiti da ni odrasli nisu imuni na popularne dečije melodije. Ovaj koncert samo je uvertira za sve ono što Dečije pozorište „Lane“ priprema za mališane tokom letnjih meseci.

Aktiviranje letnje bašte je započelo, a svake subote će se nešto novo dešavati. Sledeća je „Naopaka bajka“. U pripremi je i jedna lepa izložba naših fotografija sa raznih putovanja i iz predstava, kao i izložba kostima Dečijeg pozorišta „Lane“, kaže glumac ovog teatra Aleksandar Maletin.

„Lane“ je jul proglasilo mesecom subote., a ansambl ovog dečijeg teatra će tokom leta, osim u Kikindi, nastupati i u Novom Sadu i Beogradu.

Manje je važno koji je dan u pitanju, već je akcenat na kvalitetnim predstavama i dečijim osmesima, kažu u Pozorištancu „Lane“. Oni se nadaju da će tokom celog leta atmosfera u dvorištu biti kao na nastupu „Čuperka“.