Covid 19: novoobolelih 68, preminula jedna osoba u Srbiji

Bilans poslednjeg preseka je 68 novoobolelih i još jedna žrtva korona virusa u Srbiji.

Za poslednja 24 sata testirano je 4.415 građana od čega je broj pozitivnih 68.Nažalost, jedna osoba je preminula. Na respiratorima je trenutno 12 pacijenata a broj izlečenih popeo se na 5.699.

Osim u Južnom Banatu, gde postoji lokalno žarište, u ostalim delovima pokrajine situacija se polako smiruje. U Kliničkom centru Vojvodine, hospitalizovano je 12 pacijenata, nijedan nije na respiratoru, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. Na Novosadskom sajmu, kako  je RTV potvrđeno u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i u Kliničkom centru Vojvodine, u Hali 1 i u Master hali, nalazi se 12 osoba koje čekaju negativne rezultate testa na Kovid – 19.

Uporedo sa postepenim gašenjem epidemije u našoj zemlji, postoji i bojazan da bi mogao da se javi drugi talas virusa. Svetski stručnjaci ne mogu da usaglase mišljenja oko toga a tim povodom dr Predrag Kon rekao je da je zabrinut, ali nije uplašen.

– Za drugi talas treba da budemo mnogo spremniji nego za prvi. Biće potrebna temeljnija priprema za novu situaciju. Treba da pripremimo sve kao da će da bude drugog talasa. Moramo da čuvamo zdravstveni sistem, ne smemo više da ga damo celog za kovid”, istakao je epidemiolog Kon.