Članice udruženja “Suvača” skuvale “zlatni” ajvar

Karavan najveće gastronomskog takmičenja na Balkanu “Izađi mi na teglu” boravio je proteklog vikenda u Kikindi. U kuvanju ajvara takmičilo se deset ekipa koje su dale sve od sebe da pripreme ajvar koji će im doneti plasman na državno takmičenje. Ove godine na nacionalnom nivou takmičiće se dve ekipe, a žiri je odlučio da je najbolji ajavar skuvala ekipa Etno -građanskog društvo “Suvača”.

Žiri u sastavu Zoran Balog, šef kuhinje u Domu učenika “Nikola Vojvodić”, Nada Krstonošić, tehnolog i Biljana Kikić, zamenica predsednika Skupštine grada probali su sve pripremljene ajvare. Odluka nije bila nimalo laka.

I drugoplasirana ekipa koju su činile članice udruženja žena “Jedinstvo” iz Ruskog Sela takođe će se okušati u kuvanju ajvara u Beogradu. Treće mesto zazuzela je ekipa udruženja penzionera “Kikinda. Državno takmičenje u kuvanju ajvara je 10. oktobra u Beogradu.