Ciklus o malim i srednjim preduzećima na TV Rubin

U narednim mesecima kroz program TV Rubin predstavićemo mala i srednja preduzeća iz Kikinde.O tome kako rade, koliko radnika zapošljavaju, kako posluju, kakvi su im planovi, njihova mišljenja o poslovnoj klimi imaćete prilike da vidite u našim informativnim emisijama.
Među malim i srednjim preduzećima koja posluju u Kikindi je i firma “Xeon”. Osnovana 2003. godine bavi se prodajom i servisiranjem računara i opreme, izradom računarskih mreža, klima uređajima, alarmnim i sistemima video nadzora, kontrole pristupa, evidencijom radnog vremena, solarnim panelima.


-Na početku smo se najviše bavili, prodajom računara, računarske opreme i servisiranjem. Kada je počela ekspanzija velikih trgovinskih lanaca prilagođavali smo se uslovima na tržištu tako da se sve veći deo posla odnosi na naše usluge.Sada smo najviše orijentisani na klima uređaje, solrane panele, alarmne uređaje – istakao je Zoran Karić, vlasnik firme “Xeon”.
U “Xeonu” je zaposleno 14 radnika.
-Polovina radnika zaposlena je preko programa Filijale NSZ i rade i dalje – rekao je Karić
Prednost firme koja se nalazi u gradu, u odnosu na trgovinske lance, je u tome što kupac dobija i uslugu koja se odnosi na održavanje, servisiranje, uvek dostupnu pomoć.


Ovo preduzeće najviše sarađuje sa firmama iz Kikinde. Tu su da posavetuju klijente i ponude im najbolju opremu za njihove potrebe. Od osnivanja u “Xeonu” vode računa o tome da svake godine unose inovacije u radu kako bi bili konkurentni na tržištu.