Ciklus malih i srednjih preduzeća: Poliklinika “Dr Jandre”

Poliklinika “dr Jandre” postoji od 1994. godine i najpre je bila stacionirana u Nakovu. Prva privatna praksa za ultrazvučnu dijagnostiku ubrzo se seli u Kikindu i nakon nekoliko lokala od 2007. godine nalazi se u ulici Kralja Petra Prvog gde je izgrađen rentgen kabinet. Poliklinika je osnovana jer je uočeno da postoji potreba pacijenata.

-Velik je pritisak na državno zdravstvo pogotovo kada je dijagnostika u pitanju, tako da smo se specijalizovali upravo za ovaj segment. Imamo kompletnu ultrazvučnu i rentgen dijagnostiku, kao i dijagnostiku u internoj medicini. Radilogija je primarna delatnost kojom se bavimo – istakao je Andrej Bistričić menadžer Poliklinike “dr Jandre”.

Prošle godine unapređen je rad kupovinom magnetne rezonance.Pokazalo se da je potreba za ovom vrstom neinvazivne dijagnostike u gradu velika.

-Kada smo ulazili u ovu investiciju uradili smo istraživanje. Prošle godine bilo je 13.000 pacijenata u Srbiji koji čekaju na magnetnu rezonancu. Naš cilj je da ova vrsta dijagnostike bude dostupna i Kikinđanima, a da cene budu pristupačne. Za manje od godinu dana imali smo više stotina pacijenata na pregledu – kaže naš sagovornik.

Razmišlja se i o uvođenju novina.

-Odnedavno smo unapredili rad kupovinom aparata za endoskopska snimanja debelog creva i želuca. Planira se digitalizacija rentgena i kupovina multislajsnog CT aparata – rekao je Bistričić.

U Poliklinici je zaposleno sedam radnika, a preglede obavlja više od 10 lekara specijalista konsultanata. Pomoć pri izgradnji rentgen kabineta dobijena je od pokrajinskog Fonda za razvoj, tako da će se u ovoj Poliklinici i u narednom periodu obraćati za sredstva raznim fondovima.