Ciklus malih i srednjih preduzeća: “Bela vila”

U okviru ciklusa malih i srednjih preduzeća predstavljamo firmu “Bela vila”.Osnovana je pre 25 godina i najpoznatija je po ugostiteljstvu. Tokom tog vremena izgrađene su sale, a postoji mogućnost prenoćišta jer je na raspolagnju 20 kreveta.

-Sve više se orijentišemo na izdavanje soba jer je to ono što nedostaje Kikindi. Da se to pokazalo ispravnim dokaz je da su nam najveći prihodi od smeštaja radnika NIS-a koji su zaposleni u Kikindi. Restoran nudi bogat meni, kao i više sala za sve vrste slavlja – kaže Novica Anđelković, vlasnik “Bele vile”.

Pre nekoliko godina firma “Bela vila” u sklopu svog rada uvela je i komunalnu delatnost odnosno uređenje zelenih površina.Naš sagovornik ističe da izuzetno dobro poznaje komunalnu problematiku jer je duže od decenije bio komunalni inspektor. Nova delatnost koja je uvedena je održavanje stambenih zgrada.

-Tri osobe će biti zaposlene kao upravitelji. To su ljudi sa položenom licencom. Ipak, infrastruktura je najvažnija.U mojoj firmi imam građevinskog inženjera i službu koja izlazi na teren i detektuje kvarove. Nakon toga majstori takođe zaposleni kod mene otklanjaju kvar -kaže naš sagovornik.

Anđelković kaže da je nov zakon veoma važan jer se uz minimalna sredstva i dobro održavanja može da bude lepši i uredniji. Ova firma održava oko 1.000 stanova u 40 ulaza. U “Beloj vili“ zaposleno je 130 radnika.