“Čigra” u renoviranom prostoru

Prostorije, koje godinama koriste članovi društva za pomoć MNRO „Čigra“ napokon su dobile potpuno novi izgled. Tim, koji radi sa decom, svi  su prosvetni radnici i defektolozi, te su stručno  organizovali najbolji način kako bi prostor u kom borave deca što bolje oplemenili. Kako bi mogli da dođu do sredstava, u saradnji sa umetnicima iz Kikinde, Novih Kozaraca i iz Sombora, uz podršku grada Kikinde organizovali su prvu likovniu koloniju i nakon prodaje slika, obezbedili su sredtva za tu namenu.

-Kolonija je bila u aprilu, ove godine. Od dvadeset slika, koje su nastale na koloniji, u maju smo u Narodnom muzeju prodali 16 sliaka. Sredstvima.,, koje smo dobili od prodaje, uspešno smo, tokom letnjih meseci oplemenili enterijer prostora. Promenjen je laminat u velikoj prostoriji, zatim je urađena i jedna mala čajna kuhinjica i kupljeni su kuhinjski elementi i frižider.

 

U radovima oko postavke laminata i  kuhinjskih delova i preuređivanja   prostora učestvovali su  dugogodišnji saradnici, ali i prijatelji “Čigra”, među njima i Siniša Simić  i Predrag Nedomački, kao i  članovi pozorišta “Lane” sa kojima “Čigra” ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Od  iznosa, koji je preostao u planu je da se kupe nastavna i pomoćna sredstva za članove „Čigre“.

-U planu je da se, sledeće godine  takođe uz saradnju grada Kikinde opet organizuje ovakva kolonija u kojoj bi učešće mogli da uzmu i drugi umetnici. Verujem da će biti uključeni i umetnici, koji su učestvovali, a koji su vrlo zadovoljni organizacijom i realizacijom prodajne izložbe, koju smo postavili u velikoj sali Narodnog muzeja. Još jednom se zahvaljujem svim učesnicima kolonije, zatim gradu Kikindi, kao i članovima, ali i prijateljima Čigre.

Preostale slike, negde oko desetak radova, članovi čigre će ponuditi zainteresovanim kupcima na svom štandu, u okviru manifestacije „Dani ludaja“. Kako je Novakov dodala, određeni broj slika su poklonili kupcima, koji su najviše radova kupili. Tokom predstojaće godine u planu je organizacija radionica, rad sa decom, aktivnosti sa povodom, kao i učestvovanje u okviru manifestacija.