“Čigra” u Novoj godini…

Vredna Deda Mrazova ekipa nastavalja ispunjenje želja iz čarobne kutije mališanima, koji su bili vredni i svoju želju uputili najboljem dedi na svetu. Kako su obećali, vesela povorka nastavlja svoju prazničnu misiju i u Novoj godini.

Decembarske vesele čarolije, koje krase naš grad već godinama, u vidu ispunjenja želja najmlađima i ovoga puta su dovele predstavnike lokala, koji su se potrudili da ova tradicija zaživi, do domova najmlađih. Sa njima su, osim najtraženijeg dede na svetu u obilazak pošli i iz kompanije “Univerexport”. Prva destinacija su im  bili članovi društva za pomoć MNRO “Čigra”, koji su pisali Dada Mrazu i kao odgovor dobili baš to što su želeli.

Domaćini iz Čigre su napravili prijatan ambijent kako bi što spremnije dočekali vrlo drage goste. Roditelji, deca, ali i volonteri ovog društva prepoznati su kao mala, ali zajednica čiji su rezultati vidljivi, na čega je, uz čestitku povodom novogodišnjih praznika, svoj sud dala i predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak…

Ja uvek budem uzbuđena, kada su ovakvi praznici i ovakve prilike, a posebno  kada dolazim u “Čigru”. Ovde dominira iskrena emocija i topla energija. Radujem se što smo uz dobru organizaciju, u saradnji  sa Univerexportom danas ovde došli da obiđemo naše i mlade i malo starije, ovde u “Čigri”. Ovo je stvarno jedna volonterska organizacija, koja je iz tog nekog humanitarnog aspekta veoma posvećena svom radu i mislim da su zaslužili podršku i trudićemo se da i u narednim godinama  dobiju na većem značaju, nego što je to bilo u prethodnom periodu. Njihova posvećenost radu sa decom sa posebnim potrebama je zaista nemerljiva  u ovom trenutku i lokalna samouprava je to prepoznala….

 

Kompanija “Univerexport” je u saradnji sa lokalom pripremila 500 poklon paketića, u cilju podrške akciji prazničnog darivanja. Oko dvadesetak članova “Čigre” je o svojim željama pisalo Deda Mrazu. Zadovoljstvo je bilo obostrano što je bilo vrlo lako uočiti. Želje su ispunjene, a i roditelji su imali potrebu da se zahvale na lepom gestu. Nakon podele paketića i radosti izazvane ispinjenim željama, članovi Čigre su ispratili goste, koji su u akciji darivanja nastavili svoj put do domova Kikinđana, gde su ih takođe, sa nestrpljenjem očekivali najmlađi.