Centralna priredba „Zmajevih dečijih igara“

Na Gradskom trgu održana je centralna priredba 24. „Zmajevih dečijih igara“. Svečanost je otvorila pomoćnica gradonačelnika Stanislava Hrnjak, koja je istakla da Kikinda privilegovana što godinama organizuje ovu manifestaciju i što je ona svaki put odlično posećena.

Tako mali Kikinđani dobiju priliku da promovišu svoj grad kroz „Zmajeve dečije igre“. Stoga Kulturni centar svake godine marljivo radi kako bi program bio sadržajno bogatiji i kako bi se u njemu uvek prikazalo nešto novo:

-Iz godine u godinu stasavaju nove generacije i važno je njih stimulisati i promovisati. Lokalna samouprava uvek stane iza ove organizacije, finansijski, moralno i profesionalno. To je ono što je nama svima na ponos. Ja se radujem što su svi oni ovako radosni, veseli i energični i ove godine, što imamo goste i ljude koji uvek upotpune ovaj program.

Zmajeve dečije igre“ simbol su Novog Sada, a Kikinda je jedini grad pored „srpske Atine“ u kojem se manifestacija održava. Direktor „Zmajevih dečijih ugara“ Dušan Đurđev naglasio je da su time Kikinđani pokazali svoju istrajnost i posvećenost istinskim vrednostima. Pored toga, on je došao i na jednu veoma interesantnu ideju:

-Predložio sam ljudima iz Kulturnog centra da bi bilo interesantno da od 25. ove igre nazvati „Rašine dečije igre“, jer je Raša Popov ovde bio rado viđen gost, a potekao je iz komšiluka, iz Mokrina. Kako god se zvale, duh Zmaja će i dalje živeti.

Nažalost, dece je iz godine u godinu sve manje, ali to svakako ne minimalizuje vrednost manifestacije, smatra Tanja Nožica, v.d. direktorice Kulturnog centra Kikinda. Kako god se zvale sledeće godine, nema sumnje da će deo „Zmajevih dečijih igara“ biti i poznati dečiji pisac Tode Nikoletić. On je istakao koliko je važna poruka manifestacije „Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika“.

„Gde ja stadoh, ti produži”. Veoma je važno da motivišemo decu da stvaraju i da im, pored ozbiljnog života i tema koji ih okupiraju, damo nešto lepršavo i nešto što je zapravo med života.

Ovim je pokazano da deca i dalje vole pesmu, igru i zabavu. Oni su na 24. „Zmajevim dečijim igrama“ pokazali da duh svima omiljenog Čika Jove i dalje živi