Centar za stručno usavršavanje među najboljima u Srbiji

Centar za stručno usavršavanje otvoren je 2009. godine sa ciljem da postane najbolji u svojoj delatnosti. Ova ustanova 2006. godine bila je lider u svojoj oblasti u 2016. godini, a ovaj uspeh ponovljen je i prošle godine.

-U 2017. godini organizovali smo 209 seminara prošle godine za dva više nego 2016. godine. Imali smo 14.000 korisnika za 4.000 više nego pretprošle godine što dovoljno govori o našoj rešenosti da budemo još bolji – istakao je Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje.

Centar za stručno usavršavanje pokazao se i kao dobar partner Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Školske uprave, škola u regionu.

-Ne želimo da se zaustavimo na ovom broju seminara,korisnika i svih ostalih aktivnosti koje organizujemo – dodao je Karanović.

Naš sagovornik posebno je istakao saradnju sa Centrom za promociju nauke s obzirom na to da je pre dve godine otvoren Naučni klub. Čim vreme dozvoli u Vrtu znanja biće postavljena dva nova eksponata vrednosti 250.000 dinara. Jedan eksponat posbeno je zanimljiv jer se u ljudskom telu vide arterije i vene, a drugi je zvučno ogledalo. Sredstva za eksponate obezbeđena su putem projekta.

Organizovani su i zimski i letnji kamp za osnovce, a tokom leta Kikindu je posetio i naučni kamion koji je privukao pažnju oko 500 dece. Za najstarije sugrađane organizovana je besplatna obuka za rad na računaru. U toku su molerski radovi u prostorijama centra, a prvi seminari počeće početkom februara.