Cena ogreva nepromenjena

Iako se činilo da će zima već u janura da skrati svoj boravak, u ovom predelu okruga, ipak se poslednjih nedelja predomislila. Minus u vazduhu, sneg i ledena kiša imali su za rezultat prazne šupe za ogrev, kod sugrađana koji su prinuđeni da obnove svoje zalihe. Cene ogrevnog drveta nisu menjane od novembra, navodi Antal Demenji vlasnik ST “Rot” i dodaje da je pojačana potražnja i da zima jednostavno ne pita:

-Pošto se zima odužila, naši kupci se i dalje snabdevaju ogrevnim materijalom. Mi na stovarištu imamo i uglja i drva. Standardne su cene, ali nemamo tako kvalitetnih suvih drva, ali bolje i takvo drvo nego prazan štednjak.

 

Sugrađani dolaze, raspituju se, pokušavaju da iskalkulišu, kako bi mogli da premoste još ovaj period do početka proleća. Da podsetimo, u novembru je naša ekipa snimala pojedina stovarišta koja su u ponudi imala mrki pljevaljski ugalj i za isti po toni tražili 12.900 dinara. Ovoga puta smo zatekli ugalj Kolubara, koji se prodaje po ceni od 8. 500 dinara.

Osim uglja, u ponudi su bukva, cer, bagrem, hrast I to po ceni od 6000 dinara, dok su vlasnici stovarišta za palete od dva kubika tražili 12 hiljada dinara. Pet ledenih dana s početka ovog meseca su za nama. Prognostičari najavljuju prolećne temperature, što znači da će deo zaliha, u šupama za ogrev, kupljenih kao dopuna zimi možda ostati I za sledeći decembar.