“Buba u uhu” premijerno u kikindskom Narodnom pozorištu

Novu pozorišnu sezonu u kikindskom teatru otvoriće predstava „Buba u uhu“ koju po tekstu Žorža Fejdoa režira Petar Jovanović .U fokusu Fejdoove priče je imućna, uspešna i srećna porodica. Kroz splet okolnosti ona je dovedena do pucanja po šavovima, jer kada to njima može da se desi kako neće i nama. Direktor Narodnog pozorišta i glumac Nikola Joksimović igra glavnu rolu lik Viktora Emanuela Šandebiza.

-Ovo je 337. premijera i četvti je put da radimo predstavu po tekstu Žorža Fejdoa. Prvi put je postavljen 1981. godine – istakao je Nikola Joksimović.

Scenograf i kostimograf je Irena Marjanov, dok režiju potpisuje Petar Jovanović.

-Do sada smo puno uradili i zadovoljstvo je stvarati u kikindskom pozorištu sa ovakvim saradnicima – kazao je Jovanović.

Glavnu žensku ulogu igra Marina Vodeničar, a prvi put sa kikindskim glumcima sarađuje i mladi glumac Nebojša Rako iz Beograda koji je ulogu dobio na audiciji.

-Kikindski glumci su izuzetno talentovani, kolegijalni i puni energije tako da sam siguran da će ova predstava osvojiti publiku – dodao je Nebojša Rako.

Tekst pisan 1907. godine u kikindskom pozorištu smešten je u pedesete godine prošlog veka.Kroz splet okolnosti u koje je svoje likove stavio Fejdo, svaki od njih će imati priliku da svoje potisnute želje pokaže svetu.I baš u tom trenutku kad ostanu otkriveni pred svetom sve se menja iz korena.