Bronza za pionirke OK KI-0230

Pionirska ekipa Odbojkaškog kluba KI-0230 Kikinda, završila je takmičenje u okviru lige Srednjeg i Severnog Banata, izborivši se za treće mesto, što im je donelo plasman za takmičenje na Pionirsko prvenstvo Vojvodine.

Generacija pionirki do `95 godišta, znači odbojkašice do 14 godina, premda, kako trener ekipe Tamara Radlović objašnjava, ima i mlađih, završile su takmičenje u okviru lige Srednjeg i Severnog Banata, na visokoj pozuciju, u vrlo velikoj konkurenciji:

 

-One su u konkurenciji ukupno u celoj ligi, 12 ekipa, osam u našoj grupe,  uspele da izbore treće mesto. To im je direktno obezbedilo plasman na dalje pionirsko Prvenstvo Vojvodine, gde ćemo se okušati u duelima sa   22 najbolja ženska  odbojkaška kluba Vojvodine.  Ovo je veliki uspeh, jer na nivou Vojvodine ima dosta odbojkaških klubova, budući da je ovaj sport vrlo lep i mladi se rado opredeljuju za trening. Odbojka, kao jedan od najatraktivnijih ekipnih sportova stvara od devojčica ozbiljne sportistkinje, koje odabiraju baš odbojku i dugo ostaju u timu.

Ono što dalje čeka ove uporne i vredne devojke su pripreme za nastavak prvenstva, koje je dosta ozbiljnije, premda, kako Radlović komentariše, dugi niz godina OK KI 0230 nije imao ovako uspešnu pionirsku generaciju.