Briga o najmlađima

Za ukupno 126 beba u gradu rođenih u julu, avgustu i septembru obezbeđeni su paketi sa osnovnom opremom, dar lokalne samouprave i kikindskog Bebi kluba. Roditelji najmlađih Kikinđana zahvalili su gradskoj upravi na pomoći koja je uvek dobrodošla.

-Ovo je jako lep gest lokalne uprave na čelu sa gradonačelnikom Pavlom Markovim. Akcija traje već nekoliko godina i iskreno se nadam da će biti nastavljena i dalje. Ovo je pravi način da se ulepšaju prvi dani bebama rođenim u našem gradu. Značajno je što poklon paketi sadrže korisne stvari koje nama roditeljima itekako znače – istakla je majka malog Marka Jelena Crnogorac.

Porodica Latinović dobila je prvu bebu.

-Obzirom da nam je ovo prva beba i da su troškovi veliki pomoć nam puno znači. Hvala lokalnoj samoupravi što misli i na nas novopečene roditelje – čuli smo od Slađana Latinović

Porodice Ronto I Galešev bogatije su za treće odnosno četvrto dete.

Sergej ima dva i po meseca i naše je treće dete. Pohvalio bih gest lokalne samouprave i drago mi je da se misli na najmlađe. U paketima je sve što nam je neophodno za bebu. – rekao je Aleksandar Ronto.

Ovo nam je četvrto dete i znate kako se kaže dece nikad dosta. Puno nam znači što nas ovakvim gestovima podržava i Grad Kikinda – dodala je Verica Galešev.

Gradonačelnik Pavle Markov pozdravljajući okupljene poželeo im je dobro zdravlje, a roditeljima da imaju puno ljubavi i strpljenja u odgajanju svoje dece. Podsetio je da je Bebi klub, uz čiju pomoć se opremaju paketi, osnovan pre tri godine i da svake godine raste:

-Ove godine opredelili smo da deo paketa budu multifunkcionalne dečije stolice koje će, nadam se, biti veoma korisne našim najmlađim sugrađanima više godina. Važno nam je da ono što poklanjamo ima upotrebnu vrednost i bude prava pomoć roditeljima. Na gradskoj vlasti je da stvorimo uslove da svi živimo u boljoj i lepšoj sredini.

U kikindskom porodilištu od početka godine rođena je 401 beba, a prošle godine bilo ih je 478. Na Porođajnom odeljenju ističu da će do kraja godine biti još porođaja i da se nadaju da će biti više beba nego 2016.