„Brakolomije“ zatvorile „Kikindsko leto“

Puno dvorište kikindskog Narodnog muzeja govori u prilog činjenici da dobre predstave uvek nađu publiku. Ovoga puta, Kikinđani su uživali u „Brakolomijama“, satiričnom prikazu vremena u kojem živimo.

Moderno doba u potpunosti je zanemarilo pojam intime, a skandal i populizam privlače najviše pažnje. Likovi u ovom komadu su šarenoliki i u momentima prenaglašeni, sve u svrhu ismevanja savremene realnosti, a glumci tumače više uloga.

-Ovo je predstava, koju smo u sopstvenoj produkciji radili Kalina Kovačević, Nenad Stojmenović, Aleksandar Srećković Kubura i ja. Osim što smo želeli da uputimo malu kritiku na stanje u medijima i na nešto vezano za reality programe, suština je u dobroj zabavi. Prikazujemo reality koji se bavi izborom za najgori bračni par u Srbiji, koji pobedom osvaja besplatnu brakorazvodnu parnicu, kaže Bojana Stefanović.

„Brakolomije“ predstavljaju umetnički bunt protiv kiča, šunda i svega onoga što je poslednjih godina preplavilo javnu scenu.

-Ova predstava više je tragikomedija, upravo zbog toga što se bavi reality programima i „trash”-om koji nas napada sa tv ekrana. Za nas predstavlja sreću i zadovoljstvo da se pojavimo na sceni u ovom komadu. Predstavu igramo dve sezone, a planiramo do penzije, kaže Aleksandar Srećković Kubura.

U sat i po vremena, koliko predstava traje, Kikinđani su se dobro zabavili. Tako su „Brakolomije” zatvorile „Kikindsko leto“.