„Brainobrain“ program predstavljen Kikinđanima

„Brainobrain“ je program za napredno učenje i razvoj veština kod dece. Tokom dugogodišnjih istraživanja u potrazi za najefikasnijim tehnikama za mentalnu gimnastiku i optimalnim periodom primene, utvrđeno je da je najvažniji period, odnosno formativna faza mentalnog razvoja od četvrte do 14 godine.

U pitanju je koncept obrazovanja koji razvija intelektualne kapacitete koristeći abakus kao univerzalno sredstvo mentalne aritmetike. Program karakteriše individualni pristup svakom detetu i rad u manjim grupama.

-Grupe su uglavnom od petoro do desetoro dece. Naš program traje četiri godine. Koristimo mentalnu aritmetiku sa jedne strane, a sa druge ima razvoj životnih veština, odnosno praktičnu primenu svih stečenih znanja preko NLP-a, grane psihologije koja se odnosi na neutro logističko programiranje, kaže Katarina Stojanović, PR „Brainobrain“-a.

Cene časova variraju od grada do grada, a najverovatnija cena za Kikindu će biti 5.000 dinara na mesečnom nivou.  Uskoro se očekuju i besplatni demo časovi u OŠ „Jovan Popović“, gde će se i održavati nastava. Cilj je da polaznici nauče da koriste maksimalno svoje mentalne kapacitete, da razvijajući mozak, povećavajući intelektualni kapacitet i emocionalnu inteligenciju.