Bora Novaković ugrožava slobodu medija: Direktno napada i zastrašuje novosadske novinare

Borislav Bora Novaković vojvođanski lider Narodne stranke Vuka Jeremića, ne prestaje sa pritiskom na novinare portala NS Uživo.

Od kako je ovaj novosadski portal objavio detalje kriminalne prošlosti Novakovićevog bliskog partijskog saradnika Predraga Dragojevića, hajka na članove ove redakcije iz dana u dan jača. Poslednji u nizu pokušaja da se ućutka istina, jeste sutrašnji protest ispred prostorija portala NS Uživo, a u organizaciji omladine Narodne stranke.

Nakon pisanja portala NS Uživo da je predsednik Izvršnog odbora ove stranke Peđa Dragojević, osoba koja ima čak pet krivičnih prijava za više različitih krivičnih dela, Borislav Novaković je na društvenoj mreži Tviter novinare nazvao bednicima, uz pretnju da su dirali u osinjak, pa da će tako i proći.

Usledilo je ignorisanje naših novinara na terenu koji su pratili delovanje Novakovića i Narodne stranke, uz kratak komentar ovog političara da sa njima nema šta da razgovara, te da će sve odgovore ljudi iz NS Uživo dobiti na sudu. Dva dana kasnije Narodna stranka pohvalila se na društvenim mrežama da je njen visokopozicionirani član Predrag Dragojević prosledio pisanu tužbu kojom tereti direktora i glavnog odgovornog urednika portala NS Uživo Nikolu Bilića za navodne neistine u vezi sa pet krivičnih prijava koje je Dragojević, poznatiji kao Peđa Mafija, upisao u svoj dosije u periodu 1994-2015. godine.

Bori Soluncu i Peđi Mafiji ako se ne sviđa to što pišemo, neka ”promene kanal” – kaže Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo.

On dodaje da je sutrašnji protest ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije portala čiji je urednik, samo još jedan u nizu pokušaja da se zastraše novinari njegove redakcije.

Izvor: Srbija Danas