Bolnici devet miliona dinara za aparate

Skener odnosno CT aparat u Opštoj bolnici već neko vreme je van funkcije zbog kvara. Kako je za TV Rubinpotvdio v.d. direktor dr Mirko Stojisavljević ovaj problem uskoro će biti rešen jer je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo odobrio 5,4 miliona dinara za popravku. Dok je sknere u kvaru pacijenti iz Kikinde odlaze na snimanja u zrenjaninsku Bolnicu.

-Javna nabavka za izvođača radova je završena tako da očekujem da će najduže za mesec dana CT apart ponovo biti u funkciji. U međuvremenu se pokvario i monitor na rendgen aparatu koji je neophodan da bi ovaj aparat imao kompletnu funkciju. Zahvaljujući donatorima koji su nam uplatili sredstva u toku je montaža novog monitora – istakao je dr Mirko Stojisavljević, v.d. direktor Opšte bolnice.

Naš sagovornik zahvalio je firmama koje su donirale 766 hiljada dinara kako bi rendgen što pre ponovo bio u funkciji. Preostalih 200.000 dinara od donatora iskoristiće se za Odeljenje tranfuzije gde je neophodno zameniti centrifugu ili mešalicu za trombocite.Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo odobrio je i novac 3,6 miliona dinara kupovinu osam najsavremenijih monitara za potrebe intezivne nege.

Od Ministartsva zdravlja dobijeno je odobrenje za zapošljavanje 12 novih lekara , jedne više medicinske sestre i sedam medicinskih sestara.

-Do sada smo iz Doma zdravlja povukli osam lekara i ostaje još četiri. Svi doktori proći će kroz ambulatnu prijemo-trijažne službe i neki će dobiti specijalizaciju u tom delu urgentne medicine. Planiramo da dodelimo jednu do dve specijalizacijeupravo iz ove grane medicine – objasnio je dr Stojisavljević.

V.d. direktor istakao je da uvek ima humanih i dobrih ljudi koji žele da pomognu među kojima su i vlasnici Azija šoping centra:

-Oni su donirali 10 truba materijala od kojih ćemo sašiti oko 240 čaršafa. Dobili smo i drvene roletne za prozore na kompletnom Internom odeljenju, pet klima uređaja i sedam dušeka. Zahvaljujem se i predstavnicima amabasade Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su poklonili 100 dušeka i 100 kompleta posteljine.

U bolničkom krugu zamenjene su dotrajale klupe, a zasađeno je i novo cveće.