Bolja međusobna saradnja lokalnih samouprava u okrugu

Povodom Nedelje parlamentarizma gosti predsednice Skupštine Grada Stanislave Hrnjak bili su predstavnici Skupština opština Severenobanatskog upravnog okruga.

-Cilj je da se sastanemo, razgovaramo o tome kako je koja skupština organizovana, kako možemo unaprediti naš rad i na koji način možemo poboljšati međusobnu saradnju. U toku je Nedelja parlamentarizma tako da će naše kolege iz susednih opština imati priliku vide kako se obeležava u Kikindi – istakla je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine Grada Kikinde.

Razmena iskustva i ideja jedan je od razloga zašto je organizovan ovaj susret.

-Važno je da sa mladima, koji će nas sutra zameniti, transparentno razgovaramo i razmenimo iskustva. Treba spremno da prihvatimo njihov način razmišljanja, pa i kritiku ukoliko je imaju – rekao je Miloš Kravić, predsednik Skupštine opštine Kanjiža i dodao da oni najčešće sarađuju sa osnovcima iz sedmog i osmog razreda.

-U Novom Kneževcu još uvek nemamo tradiciju obeležavanja Nedelje parlamentarizma. Zato smo i došli da vidimo kako se to u Kikindi radi i da pozitivna iskustva primenimo i u našoj opštini – kazala je Dragana Šalbot Pakaški, sekretar SO Novi Kneževac.

Predstavnici Skupština opština, sekretari i zamenici prisustvovali su i simulaciji sednice Skupštine Grada tako da su na licu mesta mogli da vide kako su se kikindski srednjoškolci snašli u ulozi odbornika. Ovakva praksa ne primenjuje se ni u jednoj opštini severnog Banata.