Bokserka Sara Škapik najbolja juniorka u Srbiji

Na nedavno održanom Kupu nacija u Vrbasu bokserka Omladinskog bokserkog kluba “Kikinda” Sara Škapik potvrdila je svoju dominaciju u juniorskoj kategoriji. Na ovom takmičenju nadmetalo se 25 boksera iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike, a mlada Kikinđanka osvojila je zlaznu medalju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Takmičila sam se u kategoriji do 63 kilograma iako je moja kategorija do 60 kilograma. Sve je prošlo više nego dobro uspela sam da pobedim bokserku iz Mađarske, kao i devojku iz Srbije koja je nosilac bronzane medalje sa Evropskog prvenstva – istakla je Sara Škapik.

Do kraja godine ostalo je još nepuna četiri meseca, Sara je dosta toga postigla:

-Uspela sam da osvojim skoro sve turnire na kojima sam učestvovala. Nadam se da ću godinu tako i završiti. Očekujem da sledeća godina bude još uspešnija jer ću se takođe takmičiti u juniorskoj konkurenciji i sada znam šta me čeka.

Milan Škapik, predsednik OBK „Kikinda“ napominje da članove ovog kluba očekuje još pet kola lige.

-Očekujem da ćemo ove godine biti prvi ekipno u kategoriji školarki i seniorki, a nadam se da ćemo osvojiti i minmalno tri zlatne rukavice u Kikindi. Sara je najbolja juniorka u Srbiji iako ima tek 14 godina. Očekujem da jednog dana učestvuje na Olimpijadi – rekao je Milan Škapik.

Do kraja godine mladu bokserku očekuju dva značajna turnira „Kikindska zlatna rukavica“ i „Zagreb open“.