Bokseri „Kikinde“ najbolji u Vojvodini

Kikindski bokseri zablistali su na Prvenstvu Srbije, gde su u ekipnom plasmanu bili drugi.

Tim sa dugogodišnjom tradicijom, koju obeležavaju uspesi na svim takmičarskim nivoima, sada je prepoznat od strane Bokserskog saveza Vojvodine, koji ga je nagradio vrednim priznanjem.

-Zadovoljstvo nam je da je OBK „Kikinda“ najuspešniji klub našeg Saveza na proteklom prvenstvu države, koje je održano u Jagodini i u Valjevu. Ukupan zbir medalja pokazuje da je kikindski klub nadmašio sve ostale, naglasio je predstavnik Bokserskog saveza Vojvodine Milan Kozomora.

Dodela priznanja bokserima „Kikinde“ upriličena je u Gradskoj kući, gde je uspešne sportiste i predstavnike Saveza pozdravio i član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je istakao da rezultati ovih mladih ljudi zaslužuju maksimalan respekt:

-Rezultati koji su postigli kroz ovu plemenitu veštinu veliki su podsticaj da, uz kvalitetan rad, puno entuzijazma, volje, energije i ljubavi, dostignu i prestignu svoje sportske uzore.

 

Predsednik Omladinskog bokserskog kluba „Kikinda“ Milan Škapik naglasio je da je uspeh njegovog tima još veći, jer su uspeli da ga postignu iako su imali veliki hendikep.

-Nismo nastupili sa naša tri državna prvaka, koji su iz opravdanih razloga izostali. Zato svaka čast našim takmičarima i našem treneru.

Pored kluba, Bokserski savez Vojvodine proglasio je trenera „Kikinde“ Borisa Škapika za najboljeg trenera u pokrajini.