Bogata ponuda proizvoda za zimnicu na zelenoj pijaci

Početak jeseni vreme je za pripremu zimnice i to pečenih paprika, ajvara, turšije, kišeljenje krastavaca. Ove godine cene su više u odnosu na lane, a proizvođači ističu da su one zasnovane na troškovima proizvodnje. Primera radi paprika za pečenje je 120 dinara za kilogram kada se kupuje džak, dok je za 20 dinara veća cena ukoliko se kupuje na kilogram, babura je 150 dinara takođe za kilogram.

Krompir je 50 dinara za kilogram, paradajaz je od 100 do 180 dinara u zavisnosti od kvaliteta, tikvice su od 25 do 40 dinara za komad, crni luk za turšiju je 80 dinara za kilogram, a za pripremu jela je 50 dinara, kilogram arpadžika je 250 dinara za kilogram, dok je beli luk 400 dinara za kilogram. Celer je 100 dinara, kupus je 90 dinara za kilogram, šargarepa je 80, zelen je 180 dinara za kilogram.

U toku je i berba grozđa u vinogradima. U zavisnosti od sorte cena kilograma kreće se od 100 do 150 dinara.

Uskoro će i jesenji Krstovdan tako da je na pijaci bila bogata ponuda bosiljka. Cena za kilogram krušaka je 120 dinara, jabuka je od 50 do 80 dinara, jaja su od 11 do 13 dinara za komad