Bliže se 31. Dani ludaje: Biće banatskog fruštuka i popodne

Da na predstojećim Danima ludaje slane i slatke đakonije uz tradicionalni banatski fruštuk i poslastice od ludaje ne planu za tili čas potrudiće se vredne domaćice iz udruženja žena i mesnih zajednica.
2015-10-12_frustuk_2400– Događalo nam se da kada dođu gosti recimo oko jedan sat popodne, a rado bi probali sva ta ukusna jela, njih više ne preostane na trpezi. Zato smo predložili da se banatski fruštuk produži, a one su to oberučke prihvatile, tako da će trajati u subotu od 9 do 19 sati i u nedelju od 10 do 16 časova. Za sledeću godinu hoće da produže i na petak, kaže Dragan Ristić iz Kancelarije za turizam.

Pored poznatih izvođača Marije Šerifović, Nevernih beba, Šabana Šaulića, Jelene Tomašević, Partibrejkersa i Kanda Kodže i Nebojše, nastupiće i rumunska grupa “Nemoritorij”.
-Oni su nešto poput braće Teofilović, i jedna su od najpopularnijih grupa u Rumuniji kada je reč o toj vrsti muzike. Izrazili su želju da nastupe na Danima ludaje i to bez ikakvog honorara, navodi Ristić. “Nemoritorij” će publika imati priliku da čuje u četvrtak 6. oktobra, prvog dana manifestacije od 19 sati, pre koncerta Marije Šerifović.
65227_124041667650375_8270704_n
Pored brojnih posetilaca iz susedne Rumunije koji se očekuju i na ovogodišnjoj manifestaciji, na karnevalu maskiranih predškolaca učestvovaće i mališani iz vrtića u Temišvaru.
Prema podacima Kancelarije za turizam, najviše posetilaca na Danima ludaje bilo je 2006. godine -preko 50.000.