Biznis ćoše

Kikinda je bila domaćin skupu preduzetnica “Biznis ćoše” na kome se predstavilo pet uspešnih žena koje vode sopstveni posao. Uz podršku Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije panel diskusiju organizovao je Educom iz Novog Sada.

-Ne odvajamo muško i žensko preduzetništvo, a žene okupljamo jer je glavni cilj ekonomsko osnaživanje žena. Važno nam je da upoznamo sve žene, koje bi otvorile svoja preduzeća, sa onim šta ih očekuje. Na dosadašnjim skupovima koje smo organizovali u drugim gradovima je bilo više od 300 žena i ovogodišnja iskustva su sjajna- istakla je Sanja Elvirović , “Educom”.

Podršku skupu na temu „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ dala je i lokalna samouprava.

-Žensko preduzetništvo predstavlja neiskorišćen resurs privrednog razvoja i veliki potencijal. Put do uspešne preduzetnice nije nimalo lak. Preduzetništvo integriše dva faktora:spremnost da se preuzme rizik i sposbnost da se sopstvenim snagama dođe do profita. Na skupu su govorile preduzetnice koje uspešno posluju, koje su nedavno započele sopstveni biznis, kao i one koje rzamišljaju da postanu preduzetnice. Želimo sve da ih umrežimo kako bi razmenili iskustva – rekao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Okupljenima su se, između ostalih, predstavile Jadranka Stupar, vlasnica firme “Proizvodnja Jadranka” koja u Novim Kozarcima zapošljava 25 radnica, Mirna Rackov, jedina opančarka u Srbiji i Danijela Jerinkić, vlasnica firme “Frajla” koja se bavi proizvodnjom unikatne garderobe i predmeta za enterijer. Prisutni su od uspešnih preduzetnica iz našeg grada imali priliku da čuju kako se pokreće posao, koji su koraci ka uspešnom poslovanju, kako prevazići prepreke i kako doći do uspeha. “Biznis ćoše” prošle godine organizovano je u sedam , a ove godine u 11 gradova u Srbiji.