Bez projekata nema ni konkurisanja za sredstva kod drugih nivoa vlasti

U objekte školstva u gradu i selima od početka godine uloženo je 47 miliona dinara. Sredstva opredeljena za investiranje u obrazovne ustanove planirana gradskim budžetom realizovana u stoprocentnom iznosu. Zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić podvukla je veoma dobru saradnju sa republičkim i pokrajinskim institucijama, a sve zahvaljujući tome što je veliki napor uložen da se škole okrenu pisanju projekata.

 

 

 

 

-OŠ “Vuk Karadžić” sa republičkog nivoa dobila je 814.000 dinara , “Đura Jakšić” 541.000, školi ”Žarko Zrenjanin” odobreno je 700.000, “Vasi Stajiću” 100.000, “Sveti Savi” 1,5 miliona dinara, “Milivoju Omorcu” 500.000, OŠ “6. oktobar” dobila je milion dinara od Fondacije “Divac”. Sredstva su stigla i iz Pokrajine – istakla je Bosiljka Srdić.

Ukupno je iz Pokrajine i Republike po projektima ove godine dobijeno 12,4 miliona dinara. Kompletna projektno-tehnička dokumentacija i neophodne saglasnosti zahtevaju trud i rad, a 27 projekta spremno je za konkurse. Među tim projektima je: zamena poda u hodnicima u iđoškoj školi, zamena toaleta u mokrinskoj školi,rekonstrukcija fiskulturne sale i krova iznad zbornice u novokozarčkoj školi.Nakovačka škola ima tri projekta zamena krovnog pokrivača, zamena stolarije i bravarije i formiranje ekološke učionice.

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” postoji projekat za zamenu dela prozora, a pre mesec dana ugovorena izrada projekta za zamenu krova na starom delu zgrade koji je od azbestnih ploča. Ovaj projekat biće prioritet u 2019. godini – dodala je Bosiljka Srdić.

Tu su i projekti zamene dotrajale stolarije i nadogradnje trpezarije škole “Sveti Sava”,zamena stolarije na drugom spratu u Tehničkoj školi, zajednički projekat rekonstrukcije dvorišta Tehničke i SSŠ “Miloš Crnjanski”, dok je za Gimnaziju “Dušan Vasiljev” planirana izrada projekta kompletne rekonstrukcije zgrade.