Beogradski Tribute Bijelo dugme oduševio kikindsku publiku

U okviru Novogodišnjeg vašara kikindska publika je imala mogućnost da uživa u različitim muzičkim žanrovima. Bilo je za svakoga po nešto. Organizatori su u toku sedmodnevne manifestacije doveli poznate kikindske izvođače, ali i bendove koji nastupaju širom sveta i opravdano osvajaju simpatije, gde god se pojave. Jedan od tih bendova se predstavio u toku vikenda, pevajući najveće hitove lergendarnog benda „Bjelo Dugme“.

Protekla nedelja, pred sam kraj 2018. godine bila je obojena različitim muzičkim večerima, u okviru kojih su se Kikindi predstavili kako lokalni bendovi, pojedinci, grupe, ansambli, tako rok sastavi  i bendovi iz drugih gradova. Koncertne varijante grupa bile su deo novogodišnjeg programa u okviru vašara. Jedan od bendova, čiji se dolazak čekao je bio Beogradski Tribute Bijelo dugme.

I nisu razočarali sve one koji vole zvuke onog nekog davnog vremena kada nije bilo bitni da li je bjelo ili je belo, već da Željko, Alen ili Tifa umeju da pjevaju i da je Bjelo dugme znalo da raskopča i više generacija, na svojim koncertima. Veče u Kikindi nije bilo ulud protraćeno, zato što su beogradski momci pokazali da su dobra kopija. Bend koji je nastupio na kikindskoj bini, Beogradski Tribute Bjelo dugme nastao je 2014. sa idejom da na istovetan način predstavi nekadašnji legendarni sastav.

Imali su energicni i emotivni nastupi. Bijelo Dugme je najveci bend koji je ikad svirao na teritoriji bivse Jugoslavije i njihove pesme sviraju se sa puno ljubavi, energije i postovanja, a baš to je kikindska publika mogla da oseti na subotnjem koncertu.