Bazar zdravlja

U prostoru Mesne zajednice „Nikola Francuski“ održan je bazar zdravlja, na kojem su svi zainteresovani sugrađani imali priliku da izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, kao i da čuju korisne savete vezane za zdrav život.

Bazaru zdravlja, koji su organizovali Dom zdravlja, Preventivni centar i Patronažna služba, odazvalo se oko tridesetoro naših sugrađana različitih generacija.miloš đurin

-Zadovoljni smo odzivom građana. Njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće i dobro su informisani o važnosti zdravog načina života, istakao je dr Miloš Đurin, šef Preventivnog centra Doma zdravlja Kikinda.

Glavna sestra Patronažne službe Olivera Vučković Popov podsetila je da je u prostoru MZ „Nikola Francuski“ svakog četvrtka, u periodu od 9 do 10 sati, organizovano merenje krvnog pritiska, a da se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu meri i nivo šećera u krvi.

olivera vučković popov

Novina je što u Domu penzionera svake srede od 9 do 10 sati merimo krvni pritisak našim najstarijim sugrađanima, dodaje naša sagovornica.

U Domu zdravlja otvoreno je Savetovalište za dijabetes, koje se nalazi na prvom spratu D

ruge zdravstvene stanice. Savetovalište radi svakog ponedeljka, srede i petka od 13 i časova i 30 minuta do 15 časova i 30 minuta. U njemu rade tri lekara i dve sestre – edukatori, koji svim zainteresovanim sugrađanima pružaju neophodne informacije o šećernoj bolesti.