Basket turnir „3×3“ naredne nedelje u dvorištu gimnazije

Zajedničko dvorište Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko – trgovinske škole ponovo će ugostiti lokalne sportiste. Ovoga puta, Sportski savez Kikinde organizuje takmičenje, u kojem će se nadmetati košarkaši.

-U sklopu „Kikindskog leta“, Sportski savez nastavlja sa aktivnostima. Posle turnira u malom fudbalu, odlaska na takmičenje „City Games“ i učestvovanja u „Igrama na vodi“, sada ćemo upriličiti turnir u basketu „tri na tri“, koji će trajati od 28. avgusta do 1. septembra. U planu je da 31. avgusta bude održano finalno veče, ali moramo uvek imati na umu da postoji mogućnost pomeranja termina, zbog loših vremenskih uslova, ističe predsednik Sportskog saveza Kikinde Milorad Aleksić.

Pored samog takmičenja, pripremljen je interesantan propratni sadržaj, namenjen posetiocima. Tako će tokom protopslednjeg i finalnog dana turnira biti organizovano takmičenje u šutiranju trojki, zakucavanju i verovatno šutiranju sa pola terena. Najbolji će biti osvojiti inetresantne nagrade, koje su obezbedile lokalne firme.

Jedan od organizatora turnira Saša Pilipović pozvao je zainteresovane timove da se prijave, jer je turnir poput ovog nešto potpuno novo na sportskoj sceni našeg grada:

-Ovoga u Kikindi nije bilo odavno. Nagrade su jedne od najvećih u Vojvodini. Prvoplasiranoj ekipi pripašće 50.000 dinara, a timovi koji osvoje drugo odnosno treće mesto, biće bogatiji za 30.000 tj. 15.000 dinara.

Kotizacija za učesnike iznosi 4.000 dinara, a ekipe se do 26. avgusta mogu prijavljivati u prostorijama Sportskog saveza Kikinde od devet do 13 sati. Turnir počinje u ponedeljak, 28. avgusta u 19 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.