„Banatsku kraljicu” pretvorili u sliku, priču i pesmu: Nagrađeni najuspešniji učesnici konkursa „Plodovi jeseni“

Konkurs „Plodovi jeseni“ okupio je decu Kikinde i okolnih sela, koji su pokazala koliko su vešta da rečima i bojama prikažu ludaju i ostale simbole našeg grada.

Kada su u pitanju literani radovi, na adresu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ pristigla su dela na srpskom i na mađarskom jeziku:

-Cilj je bio da u okviru obeležavanja „Dana ludaje“ deca pokažu svoje talente i koliko poznaju i vole svoj grad, objašnjava Dunja Brkin Trifunović iz Narodne biblioteke.

Jedna od nagrađenih devojčica na literarnom konkursu je učenica šestog razreda OŠ „Gligorije Popov“ Dragana Danilović. Ona je ljubav prema ludaji i najvažnijoj kikindskoj manifestaciji pretočila u stihove.

Na konkurs je pristigao veliki broj i likovnih radova. Iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde ističu da je pravo zadovoljstvo nagraditi male umetnike.

Svaka generacija drugačije doživljava i prikazuje „Plodove jeseni“. Kreativnosti nikada ne manjka, tako da iz godine u godinu imamo priliku da vidimo novi pogled na „banatsku kraljicu“, simbol našeg grada.