Banatski fruštuk oduševio Kikinđane i goste našeg grada

Tradicionalni deo programa Dana ludaje je Banatski fruštuk, koji je ove godine prerastao u dvodnevni događaj. Sugrađani i svi gosti našeg grada imali su priliku da probaju tradicionalne specijalitete od ludaje, a moći će to da učine i sutra tokom dana.

Kikindski trg tokom Dana ludaje mesto je okupljanja brojnih udruženja građana, koji Kikinđanima i svim gostima našeg grada predstavljaju slane i slatke đakonije napravljene od ludaje.

Vredne domaćice kažu da se od ludaje može svašta napraviti. Trpezama su dominirale pite, ali bilo je dosta kolača, mafina i štrudli. Osim toga, mogle su se videti I pohovane i ukisele bundeve.

vlcsnap-2016-10-08-12h07m39s186

-Od ludaje se može svašta napraviti, samo je potrebno malo dobre volje i mašte, jednoglasno se slažu predstavnice udruženja žena.

Na Banatskom fruštuku, u slanim i slatkim specijalitetima, uživali su Kikinđani, kao i brojni gosti, među kojima je i ovoga puta veliki broj naših suseda iz Rumunije. Namera organizatora je da sledeće godine ovaj program traje koliko i sama manifestacija Dani ludaje.