Avgustin Kupša predstavio knjigu „Velike radosti i velike tuge“

U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ rumunski pisac Avgustin Kupša predstavio je knjigu „Velike radosti i velike tuge“. U pitanju je zbirka priča koja sažima gotovo sve emocije znane i neznane čoveku. Kupša nije prvi put u Kikindi i naša publika mu je dobro poznata.

„Velike radosti i velike tuge“ je treća objavljena knjiga rumunskog autora. Pored nje objavio je roman i još jednu zbirku kratkih priča. Ipak, delo iz 2014. bilo je najuspešnije.

Radosti i tuge su samo vrhovi ledenog brega, a ono što ostaje iza su istinska osećanja sa kojima se svakog dana suočavamo. Knjiga je 2014. godine bila nominovana za knjigu godine u Rumunije. Evo koliko nagrade i priznanja znače Kupši:

-Nagrade su relativna stvar, a meni najviše znači mišljenje drugih, odnosno ako se pojavi neka pozitivna recenzija. To je nešto što mi mnogo više znači nego nagrada.

Za našeg sagovornika značajno je i mišljenje publike, kojoj se u ovom delu najviše dopala forma pisanja.

Avgustin Kupša najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija. Pored autora, promociji su prisustvovali i pisci Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, osnivači Izdavačke kuće „Partizanska knjiga“, koja je i objavila Kupšino delo.