“Autoprevoz” ipak odvezao sportsku ekipu u Rumuniju

“Autoprevoz” ipak odvezao sportsku ekipu u Rumuniju

Pripadnici saobraćajne policije obavljaju pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima. Ova akcija MUP-a sprovodi se na teritoriji cele Srbije, kako bi se utvrdilo poštovanje novog Pravilnika donetog u cilju povećanja bezbednosti prevoza dece, koji je počeo da važi 1. septembra.

Autobus “Autoprevoza” koji je u petak ujutru trebalo da odveze sportsku ekipu iz Kikinde na takmičenje u Rumuniju, nije prošao detaljnu proveru saobraćajne policije, da bi, posle dvoiposatnog čekanja deca ipak otputovala, ali drugim autobusom kikindskog prevoznika koji je, takođe posle temeljne kontrole, dobio zeleno svetlo saobraćajaca.

Decu je na put, pored roditelja, ispratio i direktor “Autoprevoza” Dušan Markovljev sa saradnicima,  koji se izvinio zbog nastale situacije poželevši im srećan put i dobre sportske rezultate.

Kako Markovljev navodi, nedostaci utvrđeni kod prvog autobusa su nekoliko neispravnih pojaseva za vezivanje putnika, neispravno svetlo registarske tablice, bočno svetlo. Ističe da će neispravnosti biti otklonjene u najkraćem roku.

Iako su proteklih dana, u nekim gradovima odložene đačke ekskurzije i izleti zbog nedostajućih licenci vozača, u “Autoprevozu” to nije slučaj. Vozači kikindskog prevoznika imaju potrebne kvalifikacione kartice za obavljanje poslova profesionalnih vozača.