Autobusi spremni za polazak

Kikindski Autoprevoz sutra ponovo počinje da saobraća na linijama Beograd, Novi Sad i Subotica. Spremna su sva vozila i mesta za prodaju pojedinačnih i mesečnih karata a iz ovog javnog preduzeća apeluju na sve putnike da se pridržavaju mera zaštite.

                  POLASCI               POVRATAK

Beograd     7h, 10 h               11.30 h, 13.30 h

Novi Sad    9h, 11.30 h          11.30 h, 15.15h,

Subotica      12.30h                 15.30h

Javni linijski prigradski saobraćaj sa smanjenim brojem polazaka počeće da funkcioniše u ponedeljak 11.maja.

Pedesetog dana vanrednog stanja Autoprevozovi autobusi počeće da saobraćaju. U skladu sa daljim ublažavanjem mera zaštite i potrebama putnika povećavaće se broj dnevnih polazaka do punog registrovanog reda vožnje.

– Konačno smo dočekali da krenemo sa javnim linijskim prevozom jer nam to omogućava prihode sa kojima ćemo moći da nastavimo da radimo. Jako nam je žao jer ove godine nećemo moći da radimo onaj deo vožnji vezan za slobodne vožnje. Uglavnom su tu učeničke ekskurzije koje su bile aktuelne u aprilu i maju. Sa tim vožnjama ostvarivali smo dodatne prihode, kaže Dušan Markovljev, direktor JP „Autoprevoz“.

Putnici su u obavezi da imaju zaštitnu masku i rukavice. Na duplo sedište može sedeti samo jedan putnik,što znači da će popunjenost biti 25 putnika. Dezinfekcija autobusa obavaljaće se nakon svake linije a uredno se obavlja dezinfekcija autobuske stanice i čekaonice. U ovom javnom preduzeću očekuju da će sve funkcionisati bez problema i da će sproveđenje mera doprineti zaštiti i putnika i zaposlenih.

– Zarazna bolest sama po sebi je nevidljiva opasnost za svakog zaposlenog i u saobraćajnim firmama i drugim delatnostima. Ponašamo se u skladu sa odlukama Vlade i odlukama lekarskog tima koji radi na sprečavanju širenja bolesti. Ako oni trvde da je vreme, da možemo da otpočnemo sa ovom delatnošću, mi to prihvatamo i to oberučke jer kažem, ti prihodi su nam neophodni da bi mogli da opstanemo u ovom poslu, dodaje Markovljev.

Skoro dva meseca bez rada doveli su do teške finansijske situacije. Prevozničke firme su inače posebno pogođene novonastalom krizom zbog virusa korona, a pritom kada su to javna preduzeća kao što je Autoprevoz, na njih se ne odnose ni finansijske mere države.

Autoprevoz, uopšte delatnost prevoza putnika je među ugroženijim delatnostima. S jedne strane smo bili primorani da stanemo sa radom iz razumljivih razloga a na drugoj strani imamo fiksne troškove kao što su u prvom redu zarade zaposlenih. S umanjenim prihodima ostaju nam obaveze i sve to nas dovodi u jednu situaciju da moramo da iznađemo prihode sa kojima bi finansirali te potrebe, jasan je Markovljev.

Na osnovu iskustva i sagledavanja potreba putnika, organizovan je adekvatan broj polazaka, tako da putnici imaju mogućnost da dođu do željenog odredišta i vrate se svojim kućama pre početka policijskog časa. Putnici o polascima kao i o prodaji mesečnih i pojedinačnih karata mogu da se informišu putem broja telefona 0230/422-138.