Atrijum u SSŠ “Miloš Crnjanski”


U SSŠ “Miloš Crnjanski” tokom letnjeg raspusta počinju radovi na sređivanju atrijuma, koji se nalazi u centralnom delu škole. U planu je da se taj prostor prilagodi nameni u vidu letnje  učionice.

Učenici SSŠ “Miloš Crnjnski”imali su tokom školske godine obavezu, koja se pre može okarakterisati kao neka vrsta kreativnog zadatka, da osmisle izgled atrijuma u samoj školi. Pristigli su predlozi, naveo je direktor škole Miodrag Karanović, pa je sva prilika da bi u septembru đake mogao da sačeka potpuno drugačiji izgled atrijuma, a koji su u stvari baš oni osmislili:

-U planu je sadnja zelene površine, a  biće osmišljeno i kako da se drvo, koje se nalazi u samom centru prostora, a čiji koren je počeo već da šteti okolni prostor zameni novim sadnicama. Želeli smo da ovaj prostor iskoristimo kao letnju učionicu. Nemamo mi tu neki veliki prostor, oko 50 kvadrata, ali dovoljno za neku manju učionicu na otvorenom.

Od desetak radova, koji su ušli u uži izbor, a koje su osmislili grupno ili pojedinačno đaci drugih, trećih i četvrtih razreda, najbolji rad čiji će se predlog usvojiti, dobiće i simboličnu nagradu.