Asfaltiranje ulica u Nakovu najveća investicija

Mesna zajednica Nakovo ove godine raspolagaće sa 6,2 miliona dinara. Iz gradskog budžeta za funkcionisanje sela opredeljeno je 4,1,a prihod od samodoprinosa biće 2,1 milion dinara.


-Tokom građevinske sezone biće asfaltirane dve ulice Miladina Zorića i Ive Lole Ribara što će biti i najveća investicija u ovoj godini. Osim toga u vrtiću će biti zamenjena stolarija, izgradiće se pešačka staza, a očekuju se i sredstva za izgradnju ribnjaka – rekao je Milan Majstorović, predsednik MZ Nakovo.
Za sanaciju ulica predviđeno je oko 3,5, a za izgradnju staze oko milion dinara.Za sredstva za izgradnju ribnjaka, oko kog bi se nalazilo izletište, mesna zajednica konkurisala je u Pokrajini. Ova investicija je višegodišnje ulaganje.O planovima nakovački knez kaže:


-Uređenje divljih deponija biće prioritet. Voleo bih da se reši i pitanje dva objekta u selu. Jedan je zgrada mlina koju je firma “Kikindski mlin” poklonila mesnoj zajednici , a kod kog imamo problem oko uknjiženja. Drugi je objekat u centru sela koji je nekada pripadao Ugostiteljskom preduzeću “Avala”. Sada je u privatnim rukama i stoji prazan već dvadesetak godna – ističe Milan Majstorović.

Sredstva za udruženja građana i sportskih klubova podeljena su na javnom konkursu. Sa 2, 6 miliona dinara biće potpomognut rad sedam udruženja. Od početka godine rade i dva nova udruženja Omladinski klub i udruženje pčelara.