Asfaltira se glavna ulica u Novim Kozarcima

Glavna ulica u Novim Kozarcima, Kralja Petra I, koja povezuje centar ovog sela i susedno Rusko Selo dobiće novi izgled, prema ugovoru potpisanom između grada Kikinda i izvođača iz Subotice, u roku od 50 radnih dana. Da na terenu sve teče po dogovoru uverio se i gradonačelnik Pavle Markov.

– Mislim da ne moram posebno da objašnjavam koliko je važna ova deonica puta. Meštani Novih Kozaraca nemaju razloga da ne budu zadovoljni. Znate, u bilo kom selu, ako niste uradili u centralnoj ulici kao da ništa niste uradili. Ove godine će biti daleko više urađeno i kada je u pitanju sanacija udarnih rupa u gradu jer smo budžetom opredelili duplo više sredstava. Nadam se da ćemo ovim tempom nastaviti i narednih godina i time donekle rešiti, ne kažem sve, ali dobar deo infrakstrukturnih problema, rekao je obilazeći radove u Novim Kozarcima Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

U samom gradu uveliko je u toku sanacija udarnih rupa. I sami građani primetili su da se ove godine s poslom krenulo na vreme i da je sanacija rupa znatno obimnija nego prethodnih sezona.

Ja sam lično u određenim segmentima prošle godine bio nezadovoljan, tu pre svega mislim na infrastrukturne radove. Problemi su često bili biroratski, večito imamo nekih prepreka i problema, ali u svakom slučaju, izvršili smo pritisak i mislim da će se to ove godine videti na terenu. Dozvolite sebi da primetite da se u gradu ipak neke stvari menjaju i videćete da se ide u kvalitetnijem pravcu. Radovi moraju biti kvalitetni, moraju krenuti na vreme, obuhvatiti sva važna žarišta i to je model po kome radimo, rekao je Markov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za sanaciju udarnih rupa, gradskim budžetom namenjeno je 50 miliona dinara. Prvi čovek grada istakao je da se rekonsturkcijom puta u Novim Kozarcima i sanacijom udarnih rupa u celom gradu tek zagrevamo za predstojeće infrastrukturne projekte