Apoteka “Cvejić” otvorila sve objekte

Krajem prošle godine svi objekti Apotekarske ustanove “Kikinda” putem javnog tendera koji je raspisala gradska uprava izdati su Apoteci “Cvejić” iz Novog Sada. Tri meseca kasnije otvoreno je svih 14 apoteka od kojih je pet u gradu i devet u selima.

-Pre pola godine Grad Kikinda raspisao je javni tender za izdavanje objekata državne apotke u zakup. Jedan od uslova bio je da se zakupi svih 14 objekata i u gradu i u seoskim sredinama, tako da smo preuzeli sve apoteke koje su nekada bile u državnom vlasništvu – rekao je Bogdan Cvejić, vlasnik Apoteke “Cvejić”.

Jedan od uslova tendera bio je da se preuzmu i svi radnici Apotekarske ustanove “Kikinda” što je novi zakupac i uradio.

-Početkom marta otvorili smo svih 14 objekata. U selima su objekti bili neadekvatni za obavljanje apotekarskog posla tako da smo investirali sredstva u njihovu adaptaciju Sve ono što je traženo u tenderu mi smo ispunili – istakao je naš sagovornik.

Ispunjen je i uslov da jedna od apoteka ima dvadestčetvorosatno dežurstvo 365 dana godini i to je apoteka u Galadskoj u Bloku GA 4.Ova ustanova izdaje i časopis Magazin Apoteke “Cvejić” koji izlazi kvartalno i namenjen je pacijentima.

Apoteka “Cvejić” osim u Kikindi i Novom Sadu posluje i u Somboru, Sremskoj Kamenici i Sremskoj Mitrovici.