Ambiciozni planovi JP “Autoprevoz”

Poslovnu 2017. godinu JP “Autoprevoz” završiće pozitivnim bilansom. Prema rečima direktora Dušana Markovljeva to će biti treća godina za redom kako ova firma ima pozitivno poslovanje što će pomoći da se ostvare zacrtani planovi u 2018. godini:

-Planom rada u 2017. godini zacrtali smo dva najvažnija cilja koja smo i ostvarili: povećanje zarada zaposlenih i delimična obnova voznog parka. Kada je reč o zaradama prošlu godinu počeli smo sa prosekom od 30.200 neto, a završili je sa 36.000 dinara takođe neto.

Povećanje minimalne cene rada i nadoknada za topli obrok, koja nije isplaćivana do početka prošle godine doprineli su da radnici “Autoprevoza” imaju veće zarade. Kupljena su i tri polovna autobusa

-Sa tri kupljena autobusa prošle i dva pretprošle godine imamo pet vozila sa kojima smo podmladili vozni park. To nam je omogućilo da rashodujemo sedam autobusa koji su bili najstariji – istakao je Markovljev.

I u tekućoj godini zarade zaposlenih biće povećane s obzirom na to da je od 1. januara veća minimalna cena rada po satu. U “Autoprevozu” je 155 stalno zaposlenih i 11 radnika je na određeno vreme.

-Cilj je takođe obnova voznog parka. Ove godine imamo ambicioznije planove tako da imamo nameru da kupimo nov ili autobus star najviše pet godina i još jedan ili dva polovna autobusa. Nov autobus bio bi korišten za prevoz učeničkih ekskurzija i u slobonim vožnjama za prevoz u inostranstvo. Ostali autobusi bili bi uključeni u prigradski saobraćaj gde još uvek postoje stari autobusi koje treba zameniti – objasnio je Dušan Markovljev.

Javno preduzeće za prevoz putnika ima 38 voznih jedinica od čega 34 autobusa kapaciteta od 52 do 59 sedišta. Od tog broja 15 autobusa staro je između 25 i 30 godina.Planirana je i modernizacija rada službi u “Autoprevozu”.

-Razmišljamo o nabavci opreme koja bi omogućila prodaju autobuskih karti elektronskim putem. To bi bilo jednostavnije i brže i za zaposlene i za građane.

Pozitivno poslovanje omogućiće “Autoprevozu” da posle čitave decenije postanu kreditno sposobni.

Cene autobuskih karti koja je poslednji put korigovana 2012. godine neće se menjati u 2018. godini.