Aktivnosti volontera Kancelarije za mlade…

Januar je vreme,  kada se planiraju aktivnosti za predstojaći period. Tako je već devet godina, od kada u Kikindi postoji Kancelarija za mlade, koja okuplja više od sto aktivnih mladih ljudi. Kako nam je u svojoj izjavi rekla Biljana Stojanović, koordinatorkinja Kancelarije za mlade i ove godine su programi i projekti prilagođeni sugrađanima od petnaeste do tridesetih godina. Pored ovih, dobro poznatih programa za mlade, Kancelarija će i ove godine organizovati pozorišnu predstavu…

 

-To su programi na koje smo izuzetno ponosni i koje sprovodimo nekoliko godina  unazad. Tu je kikindski  Volonterski  servis i program volontiranja, tu je KOF , festival akternativne muzike, koji će biti sedmi put u Kikindi, zatim i  kviz znanja “Moja Kikinda-otkrijmo gde živimo”. Ove godine je u planu i organizacija pozorišne predstave za učenike srednjih i osnovnih škola…

Osim ovih aktivnosti Kancelarija za mlade se priključila projektu, u okviru kog je grad Kikinda lokalni partner, a koji sprovodi Centar za omladinski rad, iz Novog Sada.

Kancelarija za mlade najviše radi sa mladima iz srednjih škola, ali imaju i osnovce i studente i one koji su završili formalno obrazovanje.

Radno vreme kancelarije je svakog dana do 15 sati, a svakog ponedeljka je sastanak volontera, sa početkom u 20 sati, u okviru kog se rezimira učinak  na terenu, ali i planiraju aktivnosti. Kancelarija za mlade jedna je od prvih kancelarija u Srbiji, a sledeće godine će obeležiti svoj jubilej, deset godina aktivnog postojanja.