Aktivnosti kikindskog Udruženja penzionera, tokom leta

Kikindsko udruženje penzionera i ovoga leta ima dobru ponudu za svoje članove kada su kupovina ogreva, ali i prehrambenih artikala u pitanju.

Osim kupovine na rata i drugih pogodnosti, u Udruženju je omogućena provera krvnog pritiska kao i merenje visine šećera u krvi svake srede od devet sati, naveo je predsednik udruženja Milan Periz i dodao:

-U našem  udruženju penzionera, koje je član Saveza penzionera Vojvodine, ali i Srbije u toku su prijave za kupovinu ogreva za predsojaću zimu, kao i za prehrambene artikle. Što se tiča odlaska na besplatno banjsko lečenje preporuke pojedinačno još nisu ustanovljene, a i zbog procedure koja kasni u PIO fondu i sam odlazak penzionera će biti pomeren.

Periz dodaje i da su penzioneri i to ne samo članovi Uduženja, kojih trenutno ima više od 6000, zainteresovani za mogućnost ponovnog zapošljavanja.

Budući da penzioneri imaju svoju penziju, izričito se naglašava da posao koji bi zasnovali neće remetiti njihovu penzionu isplatu, koja će im stizati redovno na račun. Inače, u Udruženju su aktivne sve sekcije KUD-a „Sunčana jesen“ koji se priprema i za predstojaći nastup u okviru manifestacije Kikindsko leto