Akcija “Posadi svoj hlad” na jesen ponovo u Kikindi

Nakon uspešno realizovnih akcija tokom koji je podeljeno 60.000 sadnica u više od 140 gradova i opština, građani su pokazali još veću zainteresovanost za novu akciju “Posadi svoj hlad”. Na spisku gradova u kojima će na jesen biti organizovana besplatna podela sadnica nalazi se i Kikinda. 

Ovim putem želimo da obavestimo građane da pripreme lokaciju za sadnju svoje sadnice koju će moći da preuzmu besplatno. Uz sadnicu će biti dostavljeno i uputstvo za sadnju za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli. Takođe, ova akcija predstavlja jedinstvenu priliku za porodice, gde će i deca moći da učestvuju u ovako lepim događajima i posade “svoje drvo” koje će rasti zajedno sa njima, a da ujedno time neguju i grade ljubav prema prirodi- navode organizatori akcije “Posadi svoj hlad”.

Podela sadnica biće realizovana u prvoj polovini novembra u 120 opština i gradova u Srbiji. Planirana je podela 40.000 sadnica belog jasena.

Akcija je prava prilika za sve lokalne društveno odgovorne kompanije koje žele da postanu deo ove ekološke akcije i bez čije podrške ne bi bilo moguće realizovati je u mestu podele. Sve zainteresovane kompanije koje žele da postanu partneri akcije u svom mestu mogu slobodno da nas kontaktiraju, a građani da nas prate preko društvenih mreža i tako na vreme budu informisani o datumu i mestu podele sadnica koje će posaditi za zdraviji i srećniji život svih nas– poručuju pokretači pomenute akcije.

Akciju “Posadi svoj hlad” pokrenula je nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar” iz Sremske Mitrovice koja je predstavnik i partner svetskog pokreta „Let’s do it! World” u Srbiji.