Radovi u sali Pozorištanca “Lane”

U Dečijem pozorištu “Lane” u toku su molersko-farbarski radovi. Pozorišna sala biće okrečena posle 15 godina, a planirano je da radovi budu završeni početkom narednog meseca.

-U okviru projekta “Mladi su zakon” Kancelarija za mlade iz Subotice raspisala je konkurs koji je obuhvatao obuku za pisanje projekata. Osim vrednog iskustva koje sam stekla, učešće je doprinelo da Pozorište “Lane” dobije 75.000 dinara za molersko-farbarske radove u sali – istakla je Aleksandra Stankić, glumica.

Adaptaciju jedinog dečijeg pozorišta u gradu pomogla je i lokalna samouprava.

-Iako su radovi u toku mi nismo prestajali sa našim aktivnostima. Predstave igramo u vrtićima i školama u severnom Banatu. Moram da istaknem da je u proteklom periodu urađeno jako puno za Pozorište “Lane”,a pripali su nam i objekti u dvorištu – rekao je Aleksandar Maletin, direktor Pozorišta “Lane”.

U planu je i izgradnja foajea. Idejno rešenje postoji i predstoji konkurisanje za neophodan novac kako bi se izradio projekat i pristupilo radovima. Na redovnom repertoaru ima 40 predstava. Na konkursu lokalne samouprave odobreno je 400.000 dinara za nove predstave u ovom teatru među kojima će biti “Crvenkapa” i “Knjiga o džungli”.

Objekat u kojem se nalazi dečije Pozorište “Lane” izgrađen je 1933. godine od dobrovoljnih priloga građana i prvo je namenski građeno pozorište u gradu.