65 godina uspešnog rada PU”Dragoljub Udicki”


Kikindska PU obeležava veliki jubilej, 65 godina uspešnog predškolstva, po kom su prepoznati na nivou Srbije. Prva u nizu manifestacija, povodom obeležavanja ovog značajnog datuma bio je mjuzikl u okviru kog su uz dinamične numere i dobro osmišljenu koreografiju predstavljen jedan dečji dan.

Na bini Narodnog pozorišta, uz tematski prilagođen mjuzikl i gosti i domaćini imali su mogućnost još jednom da se uvere zašto je kikindsko predškolstvo koje ove godine slavi 65 godina uspešnog rada u samom vrhu na nivou regiona. Sve ono što je ova ustanova iz decenije u deceniju postizala kao rezultat danas je jedan veliki jubilej, rekla je i predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak i dodala:

-Ovo je jedna najveća institucija, kojom treba da se ponosi grad. Blizu 200 zaposlenih ljudi, 18 objekata, velika odgovornost sve je to oličenje jedne vrlo ozbiljne ustanove,  a onda i svih nas kao partnera i saradnika koji živimo u ovom gradu. Svake godine sa posebnim angažovanjem i uz više nedeljno planiranje, vaspitači ove ustanove iznedre pozorišni komad, o kom se priča čitavu godinu. I ovoga puta su opravdali očekivanja i bili su savršeni. Na bini su se smenjivale situacije, razne uloge, muzičke obrade, za koje je tekst bio potpuno prilagođen. Osim vaspitača i predškolci su pokazali da su i ovaj zadatak vrlo ozbiljno shvatili pa je mjuzikl često prekidan iskrenim i gromoglasnim aplauzom.

Na samom početku, otvarajući nedelju posvećenu radu ustanove direktorica Svetlana Milić se zahvalila na prvom mestu svim vaspitačima, zatim predstavnicima grada, čiju podršku ustanova uživa godinama, saradnicima, kao i roditeljima i prijateljima:

-Večeras je samo jedan deo proslave. Mjuzikl u kom je predstavljen jedan radni dan. Zaista smo se potrudili da na najbolji mogući način prezentujemo taj veliki status, koji kikindska PU”Dragoljub Udicki” uživa već decenijama. Posao vaspitača je izuzetno odgovoran, ujedno i vrlo lep, zahteva mnogo kompetencija kako stručnih tako i ličnih, a večeras ćemo pokazati i kako to izgleda na delu.

Sa posebnom zahvalnošću spomenuta su imena Hilde Banski koja je 26 godina vodila ustanovu kao i Danice Strajnić, koja je sa velikim uspehom nastavila da rukovodi PU. Ono što je publika takođe vrlo zdušno propratila bila je dodela posebnih priznanja zaposlenima. Zorica Despotov, Jasmina Labus, Danijela Petrov, svaka u svom resoru dobile su priznanje za rad. Kao vaspitačici, koji je sve predstave u ustanovi režirala nagrada je pripala Editi Petrović.

Publika je zdušno odreagovala i kada se čulo ime Vesne Majstorović, vaspitačice koja je godinama izuzetno posvećena radu u ustanovi, a čija mašta stoji urezana u svim kulisama i scenskim rekvizitima kada god se radi o pozorišnim komadima PU Dragoljub Udicki.

Koreografiju je potpisao vaspitač Dragoslav Tanackov, koji je, kao i Milan Vašalić jedan od najangažovanijih u PU.

 

Jednosatni program, koji su pripremili vaspitači i njihovi najmlađi drugari ispunio je novembarsko veče radošću i srećom upravo nagoveštavajući kakva atmosfera vlada baš u ovoj ustanovi šest ipo decenija. Planom i studiozno osmišljenim programom tekuća nedelja je posvećena obeležavanju jubileja