65 godina postojanja Niže muzičke škole “Slobodan Malbaški”

Koncertom bivših učenika Niže muzičke škole “Slobodan Malbaški”, koji je sinoć održan u svečanoj sali Narodnog muzeja, obeleženo 65 godina postojanja škole u Kikindi. Publika je mogla da uživa u muziciranju petoro mladih umetnika, koji su izvodili dela: Brahmsa, Rahmanjinova i Bacha. Tradicionalno, kako je navela direktorica škole Margita Detari,  iz ove ustanove pripremaju poseban svečani program:

Ovoga puta smo  u sali Narodnog muzeja priredili koncert nekedašnjih učenika naše  škole. Oni su imali mogućnost da se predstave gradu kroz muziku Brhmsa, Bacha i drugih kompozitora. Petoro  mladih umetnika pokazalo je šta je ono što su postigli do sada kroz usavršavanje u srednjoj muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu gde su stasali u maturante završne godine. Osim njihovog ličnog truda i rada,  vrlo je bitna podrška, koju ovi mladi ljudi zasluženo i uživaju.

Mladi umetnici su svoj put usavršavanja, kada je muzički izraz u pitanju započeli u kikindskoj muzičkoj školi, nadogradili su ga u srednjoj školi u Zrenjaninu, a planiraju i da nastave tim putem

U programu su osim Apolonije Detari, Jelene Jerković,Borisa Barne, Maćoša Barne  učestvovao  gitarista  Stevan Srdić. Niža muzička škola “Slobodan Malbaški” će 10.maja, kada je i zvanično Dan škole organizovati dva koncerta, jedan će biti priređen na letnjoj sceni, a drugi u Svečanoj sali škole.