62 godine OŠ “Žarko Zrenjanin”


U OŠ „Žarko Zrenjanin“ tradicionalno se Dan škole obeležava radno.

Đaci, ali i nastavnici, učitelji pa i roditelji iskoriste baš ovaj dan da ga provedu malo drugačije, ali ipak na prostoru škole, uz zanimljive radionice rekao je direktor  ove ustanove, Tihomir Farkaš:

-Niz kreativnih radionica je u pitanju. Imamo goste: izviđači odred ima svoju prezentaciju, zatim prijateljske odbojkaške  ekipe iz škola “Jovan Poović” i “Đura Jakšić”, imamo vajarsku  radionicu, radionice na kojima se prave novogodišnji ukrasi, radionica u kojoj se projektuju kuće, pa zatim tu su hemijski eksperimenti, šahovski turnir, matematika.

 

Učenici ove škole su do sada na takmičenjima iz matematike, fizike, ali i hemije pokazali da znaju da barataju  ciframa, teoremama i formulama, te su i radionice, sa tom tematikom, koje su organizovali povodom Dana škole bile vrlo posećene. Nastavnica hemije, Branislava Dilber Kosić kaže da sa đacima često radi radionice i razna predstavljanja:

-To radimo kad nam dođu naši budući đaci, mališani iz vrtića. Tada radimo zanimljive oglede za njih. Kada obeležavamo  Dan škole radimo radionice. Đaci osmih razreda rade atraktivnije oglede i volimo da pokažemo neke od eksperimenata đacima nižih razreda. To je i način da hemiju bolje upoznaju.

OŠ „Žarko Zrenjanin“ nosi ime učitelja, narodnog heroja od 1956. godine. Ova škola prati pozitivan trend rasta broja đaka pa je ovog septembra u školu pošlo 576 učenika.

Svaki razred ima po tri odeljenja, u kojima je broj učenika iznad 24. Sa đacima radi 67 prosvetnih radnika. Škola će priznanja najboljima uručiti u svečanom programu, koji se organizuje u večernjim satima u Narodnoj biblioteci.