58 godina SSŠ “Miloš Crnjanski” u Kikindi

Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“je svečano obeležila 58 godina postojanja pod imenom istakn utog pripovedača, dramaturga, pesnika čije ime nosi. Kroz kolažni program i kako to dolikuje obeležavanju Dana ustanove vodili su đaci škole, koji su pripremili svečani program.

Čestitku povodom obeležavanja značajnog datuma za ustanovu, uz iskrenu podršku đacima, kao i kolektivu škole uputila je i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić:

-Škola “Miloš Crnjanski” zajedno sa ostale tri srednje škole, slobodno mogu reći,  čini odličan srednjoškolski  sistem obrazovanja u našem gradu. Ova škola je svojim radom pokazala kako obrazovne ustanove, u današnjem vremenu  mogu ići u korak sa vremenom, modernizuju svoj rad i svakako prate savremene tendencije u obrazovanju. Ja ovom prilikom želim da pohvalim i kolektiv, kao i đake koji su uvek bili spremni i zainteresovani za rad  i pokazivali rezultate. Kod ovakvih primera Gradskoj upravi ostaje samo da sve to pohvali i podrži, onoliko  koliko može. Ja im čestitam dan škole.

O značaju postojanja ovakve škole, koja nudi mogućnost učenicima i iz drugih delova SBO da upišu zeljenju školu svoj komentar, takođe čestitajući dan škole dao je i načelnik SBUO Nikola Lukač:

-Čestitao bih SSŠ “Miloš Crnjanski” Dan škole, koja je u poslednjih nekoliko godina, svojim predanim radom, pod rukovodstvom direktora Karanovića, u prethodnih nekoliko godina postala centar okupljanja i dece iz okruga, koja pokazuju interesovanje  za smerove, koje nudi baš ova škola. Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ u Kikindi osnovana je 1961. godine kao Tehnička građevinska škola. 1967 škola je ponela naziv „Stevan Laki Giga“ , da bi odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, 1993. godine, škola dobila naziv Hemijsko-tehnološka i građevinska škola Kikinda. Uvođenje medicinske struke (2005. godine) dovelo je do promene naziva škole i od školske 2006/07. godine škola nosi naziv Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“. Danas škola upisuje četiri odeljenja prvog razreda, kaže direktor ustanove Milorad Karanović i dodaje:

-Imamo dosta đaka. Ove godine u 15 odeljenja, imamo 360 đaka, četiri  obrazovna profila, u devet različitih smerova. Imamo ispunjenost škole, onako kako bi sve škole volele da imaju.

Prošle godine su đaci ove škole pokazali dobre rezultate na matematičkim, zatim literarnim, ali i sportskim takmičenjima. Tome u prilog u okviru dana škole organizovan je i mini turnir u basketu, kao i penjanje na stenu, koja je postavljena u fiskulturnoj sali, a u okviru kojih su učestvovali đaci iz sve četiri srednje škole, kao i gostujuća škola iz Temišvara